Още миналата година целият Министерски съвет под лидерството на премиера Николай Денков обърна сериозно

...
Още миналата година целият Министерски съвет под лидерството на премиера Николай Денков обърна сериозно
Коментари Харесай

Около 300 хил. души не достигат на пазара на труда

Още миналата година целият Министерски съвет под водачеството на премиера Николай Денков обърна сериозно внимание на въпроса с липсата на способена работна ръка. В момента към 300 хиляди души не доближават на пазара на труда. Това сподели пред публицисти в Благоевград министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова.
Прочетете още
" Тогава, когато този капитал не е разполагаем сега, а бизнесът има потребност от него, ние би трябвало да бъдем сътрудници, тъй че тук осъществяваме политика за трудова миграция на способена работна мощ. Тоест, за нас не е значимо България да е дестинация на ниско заплатен труд, Страната заслужава да бъде локация на способени хора, които да способстват за нашето икономическо развиване “, акцентира общественият министър.

" Установихме, че макар, че в България има положително законодателство, на процедура реализирането му е предизвикателство, както и координацията сред всички институции, свързани с икономическото развиване. Моята задача като министър е на първо място да дам приоритет на българските жители да бъдат сполучливи на пазара на труда, точно по тази причина влагаме извънредно сериозен запас и по Плана за възобновяване и развиване, и по Програмата за развиване на човешките запаси.

Целта е 500 хиляди души да получат безвъзмезден достъп до образования, които са свързани с подготовка, преквалификация и цифрови пълномощия, тъй като това е извънредно значимо. Тоест моят приоритет е първо да бъда сътрудник на хората на българския пазар на труда, в това време да слушам бизнеса “, сподели още тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР